22 tammikuuta 2015

LIIKENNE KULTTUURI-SHOKKI


Täytyy sanoa että aluksi kauhistutti, ja vähän välillä vieläkin. Liikenne käyttäytyminen jo itsessään on niin erilaista kun meillä suomessa siihen vielä lisäksi vasemmanpuoleinenkin. Kaikkeen tottuu niin pikkuhiljaa tähänkin, varsinkin ku joutuu taksilla/mopolla (joonas kouluun) tms muulla liikkumaan. Eihän täällä oikein muuten pääse lähikauppaa (joka on 100m päässä) pidemmälle kävellen.

Täällä ei selvästikkään suosita kävelyä, esimerkkinä jo se ettei tänne oo tehty minkäänlaisia kävelyteitä, mihinkään.Vaan jos haluat lähteä kotiporttia kauvemmas kävellen, joutuu meillä ainakin lähteä kävelemään moottorintien vartta missä autot ja muut moottoriajoneuvot päästelee satasta ohi, hullua! Toiseksi se että kun Joonas vaikka on lähdössä kouluun aamulla, odottaa jo kotiovella vähintään yks mopokuski josko hyppäis kyytiin, ja jos ei ovelta hyppää niin viimeistään viimeisten porttien jälkeen on kymmenisen mopokuskia ja jo parhaat kilometrinsä nähnyttä mopoa oottelemassa kyytiläistä. Suoraan sanottuna tulee semmonen olo ettei täällä saa kävellä vaikka haluiskin!

MOPOLLA EHTII

Mopo ta mikä tahansa kaks/kolmipyöränen mopon kaltanen laite on täällä ihan ykkönen! Luulen että vähintään joka toisesta taloudesta löytyy ainakin yksi jos ei useampikin kaksipyöränen. Ollaan pistetty merkille että on se aika kätevä täällä välillä hyvin ruuhkasessa kaupungissa. Tässä muutama merkille pistetty asia miksi:

1. pelkästään mopon päällä mahtuu jo 5hlö kulkemaan. ja jos on jonkinlainen sivuvaunu, niin aika paljon enemmän. Menee siis pienestä perheautosta täällä!
2. Kypäriä täällä ei käytä kun korkeintaan kuski mutta harvoin sekään, mikä tuo oman edun menopelille kun ei tarvitse kaikilla olla omaa kypärää.
3. Mopot kulkee täällä melko paljon lujempaa ku suomessa. siis vähintään 80/kmh, niin ja ilman kypärää kaahaavat. Ovat siis yhtä nopeesti perillä kohteessa kun autollakin olis, jos ei jopa nopeemmin, riippuen ruuhkista.
4. Liikenne on vasemman puoleinen, mutta mopoilla ei väliä, ne menee sieltä mistä parhaiten mahtuu, useesti myös vastavirtaa.
5. Ruuhkatkaan ei oo ongelma koska mopolla mennään mihin rakoon ja väliin vaan.


TAKSILLA RUOKAKAUPPAAN

Luksusta, tai siltä se aluksi ainakin tuntu ei niinkään enään. Kun on päästävä kauppaan tilaa kotiovella oleva vartija meille taksin ja taksi vie kauppakeskuksen ovelle asti. Kun on ostokset tehty on kaupan ovella myös liuta erivärisiä takseja odottamassa kyytiläisiä. Helppoa eiö totta! Silti istuminen taksin tai muun ajoneuvon kyytiin aina vähän hirvittää.. 

1. Ei turvavöitä autoissa muuta kun etupenkeillä. Ruben istuu siis mun sylissä rimpuillen oli matka 10km tai 200km.
2. Kaikilla isommilla teillä on vähintään 3 kaistaa vierekkäin aina yhteen suuntaan, muttei niillä kaistoilla näytä olevan mtn merkitystä täällä, samoin kun muillakaan tiemerkeillä/maalauksilla, autoja on parhaimmillaa ollut 3kaista tiellä VAIN 6 rinnakkain. Mottona tänne sopis, sopu sijan antaa.
3. Täällä liikenne on ku salama Mcqueen kisoissa, jokainen kuljettaja vaihtelee kaistaa laidasta toiseen sen mukaan mikä baana sillä sekunnilla on auki eniten, eheei mitään ennakointeja tunnetakkaan. 
4. Kyllä täällä vilkut autoista löytyy mutta harva niitä käyttää, oikeastaan se on enemmän poikkeus jos käyttää.
5. Liikennevaloja Bangkokin kokoiselta alueelta löytyy varmaan samanverran ku pienestä kylästä suomessa. Poliisit ja muut pillipiiparit hoitaa niitten homman!

Takseja löytyy mitä räikeimpinä väreinä


Mopoparkki





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti