19 tammikuuta 2015

MERTA NÄKYVISSÄ

Lähettiin vähän lomailemaan Hua Hiniin täältä kaupungista, täydellinen hiljaisuus ja merinäköala meitä odottikin niinku toivottiin. Vastapainoa tälle motarinvarressa asumiselle:D Listasin vähän loman sattumuksia, kohokohtia, ja muita kivoja hetkiä miniloman varrelta...



1. Matkaa Hua Hiniin on meiltä noin 300km pöyreesti joka taittui suurimmaksi osaksi kotoisella 15 paikkasella minibussi Hiacella, joita täällä kutsutaan MINIVAN:eiksi. Hiace oli täynnä, niin täynnä ihmisiä ja matkatavarat tukkivat jalkatilan. Tunnelma oli tiivis mutta hintakin oli vaan 200THB/pää!

Rennosti vanilla, eihän siellä mitään turvaistuimia lapsille, oo vaan Ruben istuu sylissä ja kellään ei oo turvavöitä..Ihan normaalia!
minivan rentals Bangkok
Minivan-HIACE
2. Hua Hiniin saavuttua piti pongata taksi, joka ei ollutkaan ihan niin helppoa kuin täällä kotona bangkokissa.. Mittari takseja ei juuri näkynyt, joka olisi ollut huomattavasti edullisempaa lystiä.. Saatiin sitte vihdoin joku paikallinen "turistitaksi" siis mies joka kuskas omalla suht vanhalla räppänällä meijät kohteeseen. Matka taittui mukavasti kunnes PAM, ja auton toinen eturengas tippui kaivoon ja etupää makasi puoliksi auton pohjanpäällä. Enkä yhtään ihmettele että putos, ku tiessä on metri kertaa metri kaivoja joissa vain ohut vaneri päällä....:O Lopputulosta en tiedä, tuli siihen ainakin apujoukkoja äkkiä laskettuna väh. 30hlö eri suunnista, mutta me katottiin paremmaks taittaa loppumatka kävellen, ku oltiin niin lähellä hotellia. 

HUPS.. kuinka tuos nyt noin kävi..
3. Hotelli, PalmBeach Resort sijaitsi rauhallisella paikalla tarkalleen ottaen Pranburissa josta oli noin 20km Hua Hiniin,  onneksi silti aivan meren vieressä, mutta tarkalleen ottaen muuten aivan jeerassa. Mopo tai joku muu kulkuneuvo siellä olis pitäny olla jos olis kauvemmin kun tuon kolmeyötä ollu. Olis varmasti saanut moponkin vuokrattua mut aateltiin et ollaan vaan muutama päivä niin otetaan se rennosti hotellin altailla oleillen ja auringosta nauttien.. 

PALM BEACH RESORT

Hotellimaksuun sisälty aamiainen, hyvin englantilainen sellainen.

4. Kun varasin hotellia jostain nettisivulta, katoin että hotellia oli paljon kehuttu, mutta ei kyllä turhaan. Ja ei muuten hotellin siisteyteen, palveluun tai henkilökuntaan oltu yhtään pettyneitä. Henkilökunta oli tavanomaisesti niin ystävällistä ja huolehtivaista kun Thaimaalaiset yleensäkin. Suosittelen hotellia jos haluaa täydelliseen rauhallisuuteen ja näkemään paikallisten elämää, Pranburi ei tosiaan ollut mikään turistirysä! Mutta auto tms, muu kulkupeli jolla liikkua kannattaa olla vuokrattuna!

Taidetta pyyhkeillä
5. Kulkukoiria joita täällä Thaimaasta löytyy oli vielä noin kolme kertaa enemmän pelkästään Pranburissa, ne ehkä pieni miinus lomalle, varsinkin jos koiria yhtään pelkää.. ei ne kuulema mitään tee mutta en silti luota täysin ku ne lähes poikkeuksetta lähtee seuraamaan perään kun siellä käveli.

Jos joka kadunkulmas oli vähintään kolme koiraa niin löyty sieltä kekkojakin vai miten se sitte kirjotetaankaan.. tuollasia limasen lelun näkösiä. mut ei onneksi hotellihuoneesta sentään..
6. Sunnuntaina lähettiin paikallisten mukaan Pranburin National Park:iin. Kokemuksena todella mukava, ite ku on aivan turisti eikä tiiä mitä kannattaa käydä kattomassa.. Puisto oli tiheetä puustoa jonka läpi meni rakennettu "siltapolku". Polun varrelta olis päässy myös jokiveneilylle huikeaan 100THB hintaan. Meillä oli kuitenkin niin kiire ettei keritty sitä kokemaan..Mikä kyllä vähän harmitti Joonasta varsinkin.:/


Pranburin joki

Puiden juuret kasvo jokseenkin maan yläpuolella..

7. Puistokierroksen jälkeen suunnattiin Hua hinin keskustaan, kun hotellimme omistaja ja hänen ystävä halusivat viiä meijät syömään thaimaalaiseen BBQ-ravintolaan. Ravintolassa katalogista tilattiin rakka-aineet eli lihaa, kasviksia, salaattia, äyriäisiä yms jotka sitten itse valmistettiin pöydän keskellä olevassa kaasukeittimessä.. päästiin me puikoillaki syömään, vaikkei siitä mitään tullutkaan. Kiva kokemus oli kyllä! 

Oikealla takana hotellimme omistaja ja edessä hänen ystävä joka vei meitä omalla autolla ympäri Hua hinia, ihan omasta ystävällisyydestään, että viihdyttäis mahd. hyvin!:)
Ei ihan ois nälkä lähteny jos ois noilla joutunu syömään, ystävällisinä jälleen pyysivät meille haarukan ja lusikan avuksi:D ja tuossa takana kaasukeitin missä valmistettiin meidän ruoka.
Salaattia, kaalta, nuudelia, mustekalaa yms.. kaikki tietysti ensin keitettiin,


8. Sunnuntai iltana lähettiin vielä hotellimme omistajan ystävän kanssa Hua Hiniin uudestaan, kun hän halusi viedä meidät siellä olevaan Night Marketiin. Tämä oli siis näin suomalaisen näkökulmasta iltatori jossa oli monenlaista taiteilijaa ja suunnitteliaa, jota myivät omia tauluja, pilapiirroksia, avaimenperiä, vaatteita ja laukkuja. Sekä keskellä aluetta oli kymmeniä ruokapaikkoja joista sai portilta ostamillaan arvolipukkeilla ostaa ruokaa/juomaa/hedelmiä yms. Etenkin ruoka oli tosi hyvää! grillatut, suolatut, maissit,NAM!






9. Ja lopuksi niin huolehtivaiset Thaimaalaiset, Minivan tuli hakemaan meidät hotellin pihalta meille haluamaan aikaan kun  hotellin henkilökunta sen tilasi meitä varten.. Ja kun saavuttiin takas kotiin piti meijän ilmottaa hotellille vielä et perillä ollaan...:) 

Allas selfie, ainakin Ruben nauttii olostaan! 




Uima-leluja tietysti! 
Ankkaa oli kiva vinguttaa..:D
Kaikkea pitää saada mitä isi tai äiti syö..:))

 


Kop-Kun-Ka, Jenna













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti