27 tammikuuta 2015

HUH HELLETTÄ

Tänne kuuluu aivan hyvää.. päivät etenee niinku teillä Suomessakin. Alkuviikko on ollut hyvin normaali arkea ja itsensä totuttelemista taas hieman lämpimämpään ilmastoon. Paikalliset sanovat että tää on viel kylmä ilma tääl.. HUH (hikipisaroita otsalla) Tänne ku saavuttiin noin kuukausi sitten oli lämpötilaero valtava ku mittari täällä näytti jotakuinkin keskimäärin +29 astetta.. Siihen meni noin puoltoista viikkoa kropan tottua et tää on normi juttu ja sit ei enään tuntunu niin tukalalta, oli oikeestaan ihan hyvä olla. NOH, nyt päivän ylin alkaa oleen koko ajan +35 ja ilmasto todella on lämmenny ja kostea ku mikä, eikä tää edelleenkää oo kuulema vielä kuuma... Täällä me koko perhe taas työstetään kehoa tottumaan lämpöön sen kaks viikkoa varmaan kunnes ollaan sinut asian kans. Sit se varmaan taas alkaa alusta kuukauden päästä.:0 

Varsinkin tuo perheen nuorin, pikkupoika Ruben, ei meinaa päätä saada kuivaksi ollenkaan, tietysti just ryömimään oppineena, ei pysy sekunttiakaan paikallaan, ja näin myös yöt ovat rauhattomia siksi että on alkanut liikkua ja lisäksi siksi että on kuuma ku saunassa, oli vaatteet päällä tai ei. 

Meillä on sekä olkkaris et makkarissa ilmalämpöpumppu, jotka kyllä käy vähän väliä, tuoden tietysti oman haasteen ettei vilustuta itseään/ lasta niillä.. Siks ollaanki jouduttu käyttämään niitä tosi varovaisesti, hetki kerrallaan. Vaikka kodin kaikki pinnat on kiveä, tuntuu että lämpö ja kosteus työntää väkisin itsensä tänne sisätiloihin.

Ollaan me silti nautittukkin tästä lämmöstä ja nautitaan taas ku elimistö siihen tottuu, ettei tarvi jatkuvalla syötöllä olla suihkussa.:) 

Maanataina meillä oli vähän vakiotavaksikin tullu kauppapäivä, otetaan taksi tästä kotiovelta ja huristellaan läheiseen (10km päässä) olevaan FuturePark nimiseen kauppakeskukseen. Sieltä löytyy kaikki mitä tarvita saattaa. Jos vain osais kulkea siellä.. Vielä ei oo päästy täysin jyvälle ku kerroksia on monta ja kauppoja kymmenen kertaa enemmän. Me kuiteski käydään pääosin joka maanantai vaan siellä isossa ruokakaupassa (BIG C) täydentämässä jääkaappiin aamu ja iltapala värkit.. (lue hakemassa paahtoleipää kun muuta ei oo..) ja tietysti ostamas Rubenin ruokaa yms muuta tarpeellista.

Eilinen tiistai meni kotona vähän kiukkusta pikkumiestä hoivaten ja  Joonaksella oli koulupäivä, tosin vain 13-16.. Illalla Joonas lähti omien vaihtarikavereitten kans seinäkiipeilemään, yliopiston alueelle, Laji onki veiny vissiin ihan mukana, kun sinne on päästävä lähes päivittäin..:) Tänään Joonas uhkas viiä minutki kokeilemaan sitä. Niin ja eilen illalla käytiin kaikki sit yhessä syömäs viel saksalaisten vaihtareitten kans, ja NAM löysin taas uuden smoothie paikan. Noin 0.75L smoothieta vain 40batia..:0



rock climbing
Levähdys kesken leikkien <3
Uusia kavereita:)
Se 40 badin mangosmoothie..
Huippu jätskipaikka! olihan se pakko poiketa et jakso kauppaan asti.
Nam, mun jätskiannos, mutakakkua ja manskikkajätskiä ja lisäks vähän muutaki, slurps
Joonaksen jätskiannos, mikä makuelämys, toisen vihreistä palloista J nimes kanitarha-mauksi.. maistu kuulema samalta ku kanien se vihreä heinä haisee...:D Mikä lie hedelmä jätski oikeesti??
Lisä-energian toivossa.

Mukavaa keskiviikkoa!:)

5 kommenttia:

  1. Kiva lukea teidän arjest sielä lämpimässä, rennon oloista elämää teillä sielä.:) Miten sulla Rubenin kanssa päivisin kuluu aika? Onko Jontulla paljon koulua päivisin?

    Päivitteleppä blogia aina kun ehdit ja jaksat, piritää mukavasti ainakin tämän mamman päivää ja varmasti monen muunkin päivää.;D

    Toivottavasti aan lähetettyä tän kommentin nyt, moneskohän kerta kun kirjotan tän kommenin,ehkä 4. ;) Sitä kun ei osaa tälläsiä blogeja käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinähän tuo aika menee tässä Rubenia hoitaes ja hyysätessä, kaiken ajan ku voi melkeen antaa pikkupojalle, ku ruuan laitto on toisten heiniä et ei muuta ku käy sanomas mitä haluaa syyä:D Pyykinpesun oon vielä toistaseks ite hoitannu, vaikka pyykitki vois viiä toisten pestäväks ja huollettavaks.. menis liian yksinkertaseks tää elämä ku meinaa jo nyt olla, minulle joka normaalisti suhaan kotona edestakas ja sinne ja tänne.. Mikspä ei ku tykkää siitä. Täällä olo vähän niinku pakottaa lomailemaan ja ottamaan rennosti.

      Joonaksella on onneks melko rento lukkari täällä, muutama hassu kurssi ja neljänä päivänä viikos koulua 4h.. eli ei paljon tarvihe yksin olla Rubenin kanssa..:) Mä yritän päivitellä aina ku keksin jtn kirjoteltavaa, eihän nää tekstit kummosta luettavaa oo mut mukava jos jotakuta kiiinnostaa.:)

      Paljon ja erittäinki lämpöisiä terveisiä koti Suomeen!:)

      Poista
  2. On se ihme ku ei saa lähetettyä näitä kommentteja!! no tää kokeilu nyt sitte onnistuu (: vai onnistuuko???

    VastaaPoista
  3. Hei se onnistu😊 ei ole ihan helppoa lähettää näitä. Mut mukavan näköistä teillä siellä❤ rakkaita terkkuja ja hali mummalta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä sinä! <3 kiitos ja paljon terveisiä kaardemummalaan! <3

      Poista