04 maaliskuuta 2015

MAKHA BUCHA -DAY

Maassa maan tavalla ja maan kalenterin mukana. Täällä kun on elellyt on todella ollut se normaali oma kalenteri hukassa. Täällä eletään tämän maan kalenterin mukana, ja ei jotenkaan edes osaa ajatella että nyt on laskiainen, tai runebergin päivä tms muu vastaava. Noihin päiviin kuuluu niin oleelliseti myös se Suomen talvi, kevät ja yleensäkin olosuhteet. Eikä todella tämä tasainen lämpö tai Thaimaan ympäristö muutenkaan, Teidän päivitysten perusteella facebookissa tai muualla pysyy onneksi vähän ajanhermoilla. :)

Eilen täällä vietettiin Makha Bucha- päivää. Googlettelin mitä tämä päivä oikein oikeasti täällä tarkoittaa, muuta kun että se on vapaa-päivä kaikilla ja esimerkiksi eilisen koe Joonaksella on siirretty tälle päivää tämän takia. Tämä päivä on siis buddhalaisten juhlapyhä, jota vietetään joka vuosi kolmannen lunaarisen kuun täydenkuun aikaan buddhalaisen uskonnon tärkeän tapahtuman muistoksi. Tällöin buddhalaisilla on ympäri kaupunkia erilaisia tapoja viettää tätä päivää ja kokoontua temppeleihin suurin joukoin.

Meillä täällä vieteltiin kuitenkin ihan normaali arki päivää. Joonaksella jo muutaman päivät on mennyt kokeisiin lukiessa ja me Rubenin kanssa ollaan sitten yritetty keksiä tekemistä ettei häirittäis koelukua pahasti. Onneksi kokeet on pian tältä erää loppu ja meitä odottaa  yli viikon loma Phuketissa ja ehkä siinä lähi saarissa!:) Sitä odotellessa!







Tämmöstä kuului meidän keskiviikko päivään , thaimaalaiseen makha bucha-päivään.:)

ps. päivittelen täällä meidän kuulumisia jotta saisitta lukea mitä meille kuuluu, mutta elän melkeipä täysin tiedottomana mitä teidän kevääseen kuuluu.. Kirjotelkaapas, kertokaa!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti